object(DateTime)#1010 (3) {
  ["date"]=>
  string(26) "2024-12-21 21:46:10.000000"
  ["timezone_type"]=>
  int(3)
  ["timezone"]=>
  string(12) "Asia/Karachi"
}
ТДМ

В068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі

ҰБТ өту балы
50
ҰБТ бейіндік пәндері
Биология
Химия

Білім беру бағдарламалары

6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
6B07202 Өсімдік шикізатынан жасалған өнімдерді өңдеу және өндіру технологиясы
6B07203 Қайта өңдеу және тамақ өндірістерінің технологиясы

Технолог қандай тапсырмаларды орындайды?

  • Технолог дайын сапалы өнімді алу үшін не істеу керек және қандай ретпен жауап береді. Өндірістік кәсіпорынның штатында білікті технологтың болуы оны нарықта бәсекеге қабілетті етеді.

Тамақтану технологы мамандығының адамдары не істейді?

  • кәсіпорын үшін жабдықты таңдау;
  • техникалық құжаттаманы жүргізу (Дайын бұйымдардың сызбалары, тауарды дайындау сызбалары, өндірістік есептеулер және т. б.);
  • өнімнің сапасын бақылау;
  • ақаулы өнімді өндіруге себеп болған ақауларды жою;
  • өнімді бәсекеге қабілетті ете алатын жаңа технологияларды өндірістік процеске енгізу (өндірістік технологияларды жақсарту және арзандату) және т. б.;
  • жаңа өнімді сынау және жаппай өндірісті бастау.

Азық-түлік қауіпсіздігі және биотехнология кафедрасының беті

Қабылдау комиссиясы