Білім беру бағдарламалары
6B07501 Азық-түлік өнімдерінің өндірісіндегі стандарттау жəне сертификаттау
Стандарттау және сертификаттау - бұл тәртіптің оңтайлы дәрежесіне жету үшін өндірістік процестердің заңдылықтарын зерттейтін, талдайтын, жалпылайтын және тұжырымдайтын тұтас ғылым. Практикалық аспектіде мемлекеттік стандарттау жүйесі негізінде нормативтік-техникалық және әдістемелік құжаттарды әзірлеу және қолдану болып табылады. Стандарттау мен сертификаттаудың әртүрлі формалары мен әдістерін қолдану халық шаруашылығының дамуына, өндіріс тиімділігі мен өнім сапасының артуына, халықтың өмір сүру деңгейінің өсуіне ықпал етеді.
Бұл мамандықпен жұмыс істеу мүмкіндігі қайда?
- Стандарттау, метрология және сертификаттау орталықтары;
- аспаптар мен жабдықтарды тексеру және калибрлеу жөніндегі зертханалар;
- сынақ зертханалары;
- тауар сараптамасының органдары;
- өнім сапасын бақылау жөніндегі мемлекеттік және мемлекеттік емес ұйымдар;
- тұтынушылардың құқықтарын қорғау жөніндегі ұйымдар;
- өнімнің жаңа түрлерін енгізетін кез келген ұйымдар;
- кез келген кәсіпорындарда сапа менеджерлері;
- кеден қызметінде, салық полициясында, патенттік бюроларда.
Азық-түлік қауіпсіздігі және биотехнология кафедрасының беті