Стандарттау және сертификаттау - бұл тәртіптің оңтайлы дәрежесіне жету үшін өндірістік процестердің заңдылықтарын зерттейтін, талдайтын, жалпылайтын және тұжырымдайтын тұтас ғылым. Практикалық аспектіде мемлекеттік стандарттау жүйесі негізінде нормативтік-техникалық және әдістемелік құжаттарды әзірлеу және қолдану болып табылады. Стандарттау мен сертификаттаудың әртүрлі формалары мен әдістерін қолдану халық шаруашылығының дамуына, өндіріс тиімділігі мен өнім сапасының артуына, халықтың өмір сүру деңгейінің өсуіне ықпал етеді.
Азық-түлік қауіпсіздігі және биотехнология кафедрасының беті