Электронная библиотека
-
Философия
Учебное пособие/Оқу құралы
Қостанай; А. Байтұрсынов атындағы ҚМУ, 2016; 402 б. (каз.)
- Автор
- Тотин Б.К.
- Аннотация
- Философияны оқып-игеру барысында арғы заманнан бергі заманымызға дейінгі аралықтағы ғұлама ойшылдардың шығармашылық мұралары, философия ғылымына қосқан үлестері, идеялық-философиялық дәстүрлері әрі олардың қарастырған мәселелері (ой-пікірлері, тұжырымдамалары, айқындамалары мен қолданған әдіс-тәсілдері, т.б.) жайлы жазылған оқу материалдары құрылымдық–логикалық схемалар мен кестелер түрінде қысқа, жүйелі әрі түсінікті етіп құрастырылып-жазылған.
- Ключевые слова
- философия тарихы - онтология - натурфилософия - антропология - әлеуметтік философия – тарих философиясы - мәдениет философиясы – жаһандану
- ISBN
- 978-601-7233-42-6
- УДК
- 1/14(075)
- ББК
- 87я73
- Наименование специальности
- Для всех специальностей/Для всех специальностей
- Наименование раздела
- Факультет экономики и права/ Құқық және экономика факультеті
-
Плодоводство
Учебно-методический комплекс дисциплин/Пәндердің оқу-әдістемелік кешені
Костанай; КГУ им. А. Байтурсынова, 2016; (рус.)
- Автор
- Мищенко В.В.
- Аннотация
- Дисциплина «Плодоводство» является выборным компонентом цикла профильных дисциплин. Данная дисциплина формирует профессиональные знания и умения при освоении специальности 5В080100 – Агрономия, изучает строение, рост, развитие, размножение и технологию возделывания плодовых и ягодных культур. Она обеспечивает подготовку специалистов-бакалавров агрономии для работы в такой узкоспециализированной и одной из наиболее интенсивной отрасли растениеводства, как плодоводство, основное назначение которой - производство плодово-ягодной продукции для населения и сырья для перерабатывающей промышленности.
- Ключевые слова
- биология, агрометеорология, почвоведение, агрохимия, земледелие, с.-х. мелиорация, машиноиспользование в с/х, защита растений от вредителей и болезней
- ББК
- -
- Наименование специальности
- Агрономия/Агрономия
- Наименование раздела
- Факультет сельскохозяйственных наук/ Ауыл шаруашылығы ғылымдары факультеті
-
Овощеводство
Учебно-методический комплекс дисциплин/Пәндердің оқу-әдістемелік кешені
Костанай; КГУ им. А. Байтурсынова, 2016; (рус.)
- Автор
- Мищенко В.В.
- Аннотация
- «Овощеводство» - дисциплина выборного компонента блока профильных дисциплин. Данная дисциплина формирует профессиональные знания и умения при освоении специальности 5В080100 – Агрономия. Изучает биологические особенности овощных культур, назначение, устройство и использование сооружений защищенного грунта и особенности возделывания в них овощных культур и рассады в условиях хозяйств различных форм собственности Северного Казахстана, технологические особенности возделывания различных овощных культур в условиях открытого грунта. Она обеспечивает подготовку специалистов-бакалавров агрономии для работы в такой узкоспециализированной и наиболее интенсивной отрасли растениеводства, как овощеводство, основное назначение которой - производство овощной продукции в открытом и защищенном грунте для населения и сырья для перерабатывающей промышленности.
- Ключевые слова
- биология, агрометеорология, почвоведение, агрохимия, земледелие, с.-х. мелиорация, машиноиспользование в с/х, защита растений от вредителей и болезней
- ББК
- -
- Наименование специальности
- Агрономия/Агрономия
- Наименование раздела
- Факультет сельскохозяйственных наук/ Ауыл шаруашылығы ғылымдары факультеті
-
Үгілу және топырақ түзілу процестері
Учебное пособие/Оқу құралы
Қостанай; А. Байтұрсынов атындағы ҚМУ, 2016; 21 б. (қаз.)
- Автор
- Блисов Т.М.
- Другие авторы
- Ауезбеков О.
- Аннотация
- Әдістемелік нұсқауларда тәжірибелік жұмыстарды орындау нұсқаулары, бақылау сұрақтар және ұсынылған әдебиеттер тізімі келтірілген. 5В060800- Экология мамандықтар бағытында оқитын студенттеріне арналған.
- Ключевые слова
- үгілу типтері,топырақ түзу жыныстары,топырақ құрылу процестері және құбылыстары,топырақ түзілу процесінің жалпы схемасы,биологиялық және биогеохимиялық айналымдар,
- ББК
- 40.3
- Наименование специальности
- Экология/Экология
- Наименование раздела
- Факультет сельскохозяйственных наук/ Ауыл шаруашылығы ғылымдары факультеті
-
Топырақтану
Учебное пособие/Оқу құралы
Қостанай; А. Байтұрсынов атындағы ҚМУ, 2016; 84 б. (қаз.)
- Автор
- Блисов Т.М.
- Аннотация
- Дәрістер курсында келесі тақырыптар туралы мағлұматтар келтіріліп, олардың топырақтың түзілуіне, құрамы мен қасеиеттеріне деген әсері сипатталған: топырақтану пәніне кіріспе; үгілу және топырақ түзілу процестері; топырақтың органикалық бөлігі; топырақ коллоидтары және топырақтың сіңіру қабілеті; топырақтың су, ауа, жылу қасиеттері және режимдері; топырақ құнарлылығы; қара топырақтар; қуаң дала, шөлді-дала, шөлді және тауалды-шөлді-дала аймақтарының топырақтары және интрааймақтық топырақтар.
- Ключевые слова
- топырақтану, топырақ түзілу процестері, органикалық зат, коллоидтар, топырақтың сіңіру қабілеті, су, ауа және жылу қасиеттері, топырақ құнарлылығы, қара топырақтар
- ББК
- 40.3 (26,3)
- Наименование специальности
- Агрономия/Агрономия
- Наименование раздела
- Факультет сельскохозяйственных наук/ Ауыл шаруашылығы ғылымдары факультеті
-
Топырақ экологиясы
Учебное пособие/Оқу құралы
Қостанай; А. Байтұрсынов атындағы ҚМУ, 2016; 71 б. (қаз.)
- Автор
- Блисов Т.М.
- Аннотация
- «Топырақ экологиясы» дәрістер курсы, жүргізу және орындау реті, пайдаланылған әдебиеттер тізімі келтірілген. Топырақ экологиясы және оның биосферадағы экологиялық функциялары, педосфераның биосфералық функцияларының антропогендік өзгерулері, топырақтың атмосфераға, литосфераға деген әсерін, топырақ жамылғысының осы кезгі экологиялық жай-күйін, сонымен қатар топырақтардың экологиялық проблемалары қарастырылған.
- Ключевые слова
- топырақ экологиясы, экологиялық функциялар, топырақтың атмосфера, гидросфера және литосфераға әсері, топырақ типтері, топырақтың деградациялануы, топырақтың химиялық
- ББК
- 40.3
- Наименование специальности
- Экология/Экология
- Наименование раздела
- Факультет сельскохозяйственных наук/ Ауыл шаруашылығы ғылымдары факультеті
-
ГИЖ және экологиялық картографиялау
Учебное пособие/Оқу құралы
Қостанай; А. Байтұрсынов атындағы ҚМУ, 2016; 31 б. (қаз.)
- Автор
- Блисов Т.М.
- Аннотация
- Оқу-әдістемелік құралында дәрістер курсы, оларды жүргізу және орындау реті, бақылау сұрақтары және пайдаланылған әдебиеттер тізімі келтірілген.
- Ключевые слова
- пәннің мазмұны және, міндеттері ғылым және практикадағы рөлі, тарихи тамырлары, экология заңдары, ережелері, принциптері, экологиялық картографиялаудың ақпарат дерекнамасы
- ББК
- 20.1
- Наименование специальности
- Экология/Экология
- Наименование раздела
- Факультет сельскохозяйственных наук/ Ауыл шаруашылығы ғылымдары факультеті
-
Разработка нового продукта
Учебно-методический комплекс дисциплин/Пәндердің оқу-әдістемелік кешені
Костанай; КГУ им. А.Байтурсынова, 2016; (рус.)
- Автор
- Замаратская Г.
- Другие авторы
- Шайкамал Г.И.,Папуша Н.В.
- Аннотация
- В настоящее время социальные и технологические изменения (развитие информационных технологий в развитых странах и экономический рост в ряде развивающихся стран) принуждают пищевую промышленность к ускоренному развитию. Разработка продуктов составляет наиболее значимую часть деятельности пищевой промышленности. Разработка новых продуктов – единственный путь к дальнейшему успешному развитию предприятия
- Ключевые слова
- жизненный цикл продукта. инновация. новый продукт. позиционирование продукта. ввод на рынок. упаковка.
- ББК
- 45.3
- Наименование специальности
- Технология производства продуктов животноводства/Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
- Наименование раздела
- Факультет сельскохозяйственных наук/ Ауыл шаруашылығы ғылымдары факультеті
-
Санитарная микробиология
Учебно-методический комплекс дисциплин/Пәндердің оқу-әдістемелік кешені
Костанай; КГУ им. А.Байтурсынова, 2016; (рус.)
- Автор
- Елеусизова А.Т.
- Аннотация
- Методическое пособие содержат методики микробиологического контроля воды, почвы, воздуха и пищевых продуктов. Данное пособие предназначено для студентов по специальностям «Ветеринарная санитария», «Ветеринарная медицина», «Технология производства продуктов животноводства», «Технология продовольственных продуктов»
- Ключевые слова
- биохимия, микробиология
- ББК
- 48.4
- Наименование специальности
- Технология производства продуктов животноводства/Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
- Наименование раздела
- Факультет сельскохозяйственных наук/ Ауыл шаруашылығы ғылымдары факультеті
-
Санитарная безопасность пищевых продуктов
Учебно-методический комплекс дисциплин/Пәндердің оқу-әдістемелік кешені
Костанай; КГУ им. А.Байтурсынова, 2016; (рус.)
- Автор
- Елеусизова А.Т.
- Аннотация
- Дисциплина «Санитарная безопасность пищевых продуктов» является выборной элективной дисциплиной. Многие микроорганизмы с большой пользой используется человеком как активизаторы питательных веществ для с/х растений или как источники различных биологически активных веществ: антибиотиков, витаминов, гиббирллинов и.т.п.
- Ключевые слова
- санитарно-показательные микроорганизмы
- ББК
- 48.42 я73
- Наименование специальности
- Технология производства продуктов животноводства/Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
- Наименование раздела
- Факультет сельскохозяйственных наук/ Ауыл шаруашылығы ғылымдары факультеті
-
Микробиология
Учебно-методический комплекс дисциплин/Пәндердің оқу-әдістемелік кешені
Костанай; КГУ им. А.Байтурсынова, 2016; (рус.)
- Автор
- Елеусизова А.Т.
- Аннотация
- Дисциплина «Микробиология» является обязательной базовой дисциплиной. Данная дисциплина формирует профессиональные знания и умения при освоении специальности технолога продовольственных продуктов. Многие микроорганизмы с большой пользой используется человеком как активизаторы - веществ для с/х растений, животных или как источники различных биологически активных веществ: антибиотиков, витаминов, кормовые добавки и гиббирллинов и.т.п.
- Ключевые слова
- микробиология
- ББК
- 48.42 я73
- Наименование специальности
- Технология производства продуктов животноводства/Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
- Наименование раздела
- Факультет сельскохозяйственных наук/ Ауыл шаруашылығы ғылымдары факультеті
-
Микробиология
Учебно-методический комплекс дисциплин/Пәндердің оқу-әдістемелік кешені
Костанай; КГУ им. А.Байтурсынова, 2016; (рус.)
- Автор
- Елеусизова А.Т.
- Аннотация
- Дисциплина «Микробиология» является обязательной базовой дисциплиной. Многие микроорганизмы с большой пользой используется человеком как активизаторы питательных веществ для с/х растений или как источники различных биологически активных веществ: антибиотиков, витаминов, гиббирллинов и.т.п.
- Ключевые слова
- микробиология
- УДК
- 619 (075.8)
- ББК
- 48.42 я73
- Наименование специальности
- Биология/Биология
- Наименование раздела
- Факультет сельскохозяйственных наук/ Ауыл шаруашылығы ғылымдары факультеті
-
Ветеринарная микробиология и вирусология
Учебно-методический комплекс дисциплин/Пәндердің оқу-әдістемелік кешені
Костанай; КГУ им. А.Байтурсынова, 2016; (рус.)
- Автор
- Елеусизова А.Т.
- Аннотация
- Дисциплина «Ветеринарная микробиология и вирусология» является обязательной базовой дисциплиной. Данная дисциплина формирует профессиональные знания и умения при освоении специальности 5В120200 – Ветеринарная санитария. Курсом дисциплины является изучение морфологии и физиологии микроорганизмов и вирусов, их устойчивость к различным физико-химическим и биологическим факторам, генетику и распространение во внешней среде, участие в круговороте веществ, условия возникновения и течения инфекционного процесса, закономерности формирования устойчивости микроорганизма к инфекционным болезням, биологические свойства отдельных видов микробов и методы лабораторной диагностики, а также биопрепараты для специфической профилактики и лечения этих заболеваний.
- Ключевые слова
- ветеринарная микробиология и вирусология
- ББК
- 48.4
- Наименование специальности
- Ветеринарная медицина/Ветеринариялық медицина
- Наименование раздела
- Факультет сельскохозяйственных наук/ Ауыл шаруашылығы ғылымдары факультеті
-
Микробиологическая диагностика сельскохозяйственных животных
Учебно-методический комплекс дисциплин/Пәндердің оқу-әдістемелік кешені
Костанай; КГУ им. А.Байтурсынова, 2016; (рус.)
- Автор
- Елеусизова А.Т.
- Аннотация
- Дисциплина «Микробиологическая диагностика сельскохозяйственных животных» является элективной дисциплиной. Данная дисциплина формирует профессиональные знания и умения при освоении специальности 5В120200 – Ветеринарная санитария. Курсом дисциплины является изучение закономерности формирования устойчивости микроорганизма к инфекционным болезням, биологические свойства отдельных видов микробов и методы лабораторной диагностики, а также биопрепараты для специфической профилактики этих заболеваний.
- Ключевые слова
- микробиологическая диагностика сельскохозяйственных животных
- ББК
- 48.4
- Наименование специальности
- Ветеринарная санитария/Ветеринариялық санитария
- Наименование раздела
- Факультет сельскохозяйственных наук/ Ауыл шаруашылығы ғылымдары факультеті
-
Ветеринарная микробиология и вирусология
Учебно-методический комплекс дисциплин/Пәндердің оқу-әдістемелік кешені
Костанай; КГУ им. А.Байтурсынова, 2016; (рус.)
- Автор
- Елеусизова А.Т.
- Аннотация
- Дисциплина «Ветеринарная микробиология и вирусология» является обязательной базовой дисциплиной. Данная дисциплина формирует профессиональные знания и умения при освоении ветеринарных специальностей. Курсом дисциплины является изучение морфологии и физиологии микроорганизмов и вирусов, их устойчивость к различным физико-химическим и биологическим факторам, генетику и распространение во внешней среде, участие в круговороте веществ, условия возникновения и течения инфекционного процесса, закономерности формирования устойчивости микроорганизма к инфекционным болезням, биологические свойства отдельных видов микробов и методы лабораторной диагностики, а также биопрепараты для специфической профилактики и лечения этих заболеваний.
- Ключевые слова
- ветеринарная микробиология и вирусология
- ББК
- 48.4
- Наименование специальности
- Ветеринарная медицина/Ветеринариялық медицина
- Наименование раздела
- Факультет сельскохозяйственных наук/ Ауыл шаруашылығы ғылымдары факультеті
-
Азық өнімін микробиологиялық бақылау
Учебно-методический комплекс дисциплин/Пәндердің оқу-әдістемелік кешені
Қостанай; А. Байтұрсынов атындағы ҚМУ, 2016; (каз.)
- Автор
- Елеусизова А.Т.
- Аннотация
- Азық түлік өнімдерінің микробиологиясы бақылау микробтардың морфологиясы мен физиологиясы олардың әртүрлi физикалық және биологиялық әсерлерге төзiмдiлiгiн, генетика мен сыртқы ортада таралуын, зат алмасуға қатысуын, жұқпалы аурулардың шығуы мен таралуын, организмдердiң жұқпалы ауруларға төзiмдiлiгiн /иммунитет/, жеке микробтардың биологиялық қасиеттерiн, жұқпалы аурулар қоздырғыштары мен олардың лабораториялық диагностика әдiстерiн, оларды емдеу және алдын алу үшiн қолданылатын препараттарды тексередi.
- Ключевые слова
- азық өнімін микробиологиялық бақылау
- ББК
- -
- Наименование специальности
- Ветеринарная санитария/Ветеринариялық санитария
- Наименование раздела
- Факультет сельскохозяйственных наук/ Ауыл шаруашылығы ғылымдары факультеті
-
Жануарларды азықтандыру негізі мен азық санитариясы
Учебно-методический комплекс дисциплин/Пәндердің оқу-әдістемелік кешені
Қостанай; А. Байтұрсынов атындағы ҚМУ, 2016; (каз.)
- Автор
- Елеусизова А.Т.
- Аннотация
- «Жануарларды азықтандыру негізі мен азық санитариясы» пәні элективті базалық пәнi болып табылады. Аталған пән мамандықты менгеруде кәсіптік білім мен дағдыларды қалыптастырады. Азықтардың өнімділікке әсер ету бағасының әдістерін зерттейді. Азықтарды дайындағанда көмірсулы, протеинді, минералды дәруменді қоректілігіне әсер ететін факторлар. Жануарларды азықтандырудың гигиенасы. Жанураларды азықтандыруында қолданылатын азықтар мен азықтық қосымшалар. Олардың құрамы мен құнарлығына әсер ететін факторлар. Азықтардың жіктелуі. Азықтардың сапасын бағалау әдістері. Жасыл азықтардың химиялық құрамы, құнарлығы мен диеталық қасиеттері. Жасыл азықтарды рационалды қолдануының жолдары мен жануарларға азықтандырудың нормалары.
- Ключевые слова
- жануарларды азықтандыру негізі мен азық санитариясы
- ББК
- 45.26 я73
- Наименование специальности
- Ветеринарная санитария/Ветеринариялық санитария
- Наименование раздела
- Факультет сельскохозяйственных наук/ Ауыл шаруашылығы ғылымдары факультеті
-
Тағам өнімдерінің санитарлық қауіпсіздігі
Учебно-методический комплекс дисциплин/Пәндердің оқу-әдістемелік кешені
Қостанай; А. Байтұрсынов атындағы ҚМУ, 2016; (каз.)
- Автор
- Елеусизова А.Т.
- Аннотация
- «Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы» 5В080200 мамандығын игеру кезінде бұл пән мамандық білімдерді және машықтануды қалыптыстырады. Азық түлік өнімдерінің микробиологиясы бақылау микробтардың морфологиясы мен физиологиясы олардың әртүрлi физикалық және биологиялық әсерлерге төзiмдiлiгiн, генетика мен сыртқы ортада таралуын, зат алмасуға қатысуын, жұқпалы аурулардың шығуы мен таралуын, организмдердiң жұқпалы ауруларға төзiмдiлiгiн /иммунитет/, жеке микробтардың биологиялық қасиеттерiн, жұқпалы аурулар қоздырғыштары мен олардың лабораториялық диагностика әдiстерiн, оларды емдеу және алдын алу үшiн қолданылатын препараттарды тексередi.
- Ключевые слова
- молекулярлық биология, генетика, физиология.
- ББК
- -
- Наименование специальности
- Ветеринарная санитария/Ветеринариялық санитария
- Наименование раздела
- Факультет сельскохозяйственных наук/ Ауыл шаруашылығы ғылымдары факультеті
-
Экологиялық картографиялау
Учебное пособие/Оқу құралы
Қостанай; А. Байтұрсынов атындағы ҚМУ, 2016; 65 б. (қаз.)
- Автор
- Блисов Т.М.
- Аннотация
- Әдістемелік нұсқауларда дәрістер курсы, оларды жүргізу және орындау реті, бақылау сұрақтары және пайдаланылған әдебиеттер тізімі келтірілген.
- Ключевые слова
- пәннің мазмұны және, міндеттері, тарихи тамырлары, экология заңдары, ережелері, принциптері, экологиялық картографиялау
- ББК
- 20.1
- Наименование специальности
- Экология/Экология
- Наименование раздела
- Факультет сельскохозяйственных наук/ Ауыл шаруашылығы ғылымдары факультеті
-
Санитарная микробиология
Учебно-методический комплекс дисциплин/Пәндердің оқу-әдістемелік кешені
Костанай; КГУ им. А.Байтурсынова, 2016; (рус.)
- Автор
- Елеусизова А.Т.
- Аннотация
- Дисциплина «Санитарная микробиология» является элективной профилирующей дисциплиной. Данная дисциплина формирует профессиональные знания и умения при освоении специальности 5В120200-ветеринарная санитария,5В070800 - ТППЖ. Курсом дисциплины является изучение микробиологических методов оценки санитарного состояния продуктов питания, также микроорганизмы, вызывающие порчу пищевых продуктов и возбудителей пищевых токсикозов и токсикоинфекции.
- Ключевые слова
- санитарная микробиология
- ББК
- 48.4
- Наименование специальности
- Ветеринарная санитария/Ветеринариялық санитария
- Наименование раздела
- Факультет сельскохозяйственных наук/ Ауыл шаруашылығы ғылымдары факультеті



